Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Indianernas Antonio Lindbäck följd av Vetlandas Tai Woffinden och Tobiasz Musielak i tisdagens premiärmöte i elitserien i speedway.

Veteran vassast i speedwaypremiären

Piraterna fick en drömstart på årets elitseriesäsong i speedway. Hemmaseger med 55–35 mot Lejonen, sedan förra årets VM-tvåa Greg Hancock kört hem tolv poäng. Toppmötet mellan fjolårets SM-finalister Vetlanda och Indianerna slutade oavgjort.

Hancock, 46 år nästa månad, visade att ålder inte är ett hinder i mc-sportens sprintklass. Amerikanen vann tre av sina fem heat och var den förare som körde hem flest poäng i tisdagens premiär i Motala.

- Jag lever och andas speedway och vaknar fortfarande varje morgon och vill köra, sade Hancock, som förutom att köra även är lagkapten för laget, till C More.

Hancock svarade bland annat för en imponerande insats i det sista heatet där han körde om fjolårets VM-trea, Gislaved-lagets danske förare Nicki Pedersen.

Avgjort tidigt

Avgörandet kom emellertid långt tidigare. Redan efter fem heat ledde Piraterna med 21–9.

Efter den tunga inledningen följde fyra heat där bortalaget höll jämna steg med Piraterna. Men så kom två olyckliga heat.

- 4–2 och 5–1 i heat elva och tolv, det var otroligt skönt, sade hemmalagets lagledare Stefan Skill.

- Hela laget presterar, alla tar poäng. Det var skönt, en bra start på tävlingen. Jag trodde ju att vi skulle förlora.

Hancock, som har vunnit tre individuella VM-titlar och är den enda åkaren som har varit med sedan VM fick sin nuvarande form 1995, hoppas att hans Piraterna ska kunna utmana topplagen i årets serie:

- Det känns som att den är uttunnad och blir jämnare i år. Vi har mycket potential, men jag vill inte säga för mycket.

Oavgjort toppmöte

I Vetlanda möttes de två senaste årens finallag – Vetlanda och Indianerna från Kumla.

Indianerna var på väg att ta revansch för två raka finalförluster men fick till slut nöja sig med oavgjort, 45–45, sedan hemmalaget vunnit det femtonde och sista heatet med 4–2. Hemmalagets brittiske förare Tai Woffinden, regerande världsmästare, körde ihop sju poäng på sina fyra heat,

Favorittippade Rospiggarna tog emot Dackarna på hemmabanan i Hallstavik och vann med 46–44, trots att GP-föraren Andreas Jonsson, lagvärldsmästare i fjol, skrapade ihop blott tre poäng på fyra heat.

I Eskilstuna vann Masarna från Avesta mot Smederna med 47–43.