Max Verstappen firar segern på Imolabanan.
Max Verstappen firar segern på Imolabanan. Bild: Bryn Lennon/AP/TT

Verstappen fick revansch på Hamilton

Formel 1-säsongen har börjat mer dramatiskt än på flera år. Nu är det kvitterat i antal segrar mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton sedan Red Bull-föraren fått revansch för förlusten i premiären.

ANNONS

Max Verstappen vann ett stökigt årets andra formel 1-lopp, på Imolabanan i Italien, som präglades av blött väglag efter regnskurar i början av loppet.

En som drabbades av vätan var Lewis Hamilton som sladdade av banan när han skulle varva några bilar.

– Jag hade för bråttom att köra förbi och när jag såg att det var blött försökte jag bromsa, men jag sladdade av. Jag är tacksam över jag kunde få igång bilen igen, säger britten i Viaplays sändning.

Hamilton föll till sjunde plats efter sin incident. Då hade redan nederländaren tagit kommandot i loppet efter en snabb start där han körde om Hamilton trots att britten hade pole position.

ANNONS

Hamilton inledde en jakt på sina konkurrenter och kom förbi alla utom en. Men han kunde aldrig hota Verstappen som därmed fick revansch för att ha förlorat duellen i formel 1-premiären i Bahrain för tre veckor sedan.

Lando Norris blev trea.

Mikael Forsell/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS