Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi ska dit, till VM i Ryssland", säger Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura.

Ventura säker på att Italien når VM

När Italien går in i playoff-mötet med Sverige om en biljett till Ryssland nästa år är resultatet givet. "Jag har aldrig övervägt möjligheten att vi ska missa VM", säger förbundskaptenen Gian Piero Ventura.

Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura var till att börja med klädsamt ödmjuk på den första presskonferensen under playoff-samlingen – men snart visade det sig att respekten för Sverige är inte överdrivet stor.

Han berömmer Blågults organisation och fysiska styrka, men att hans eget lag ska missa fotbolls-VM i Ryssland är uteslutet.

"Förlusten mot Spanien (som vann Italiens kvalgrupp) påverkade självförtroendet lite grand men den förändrar inte vår övertygelse. Vi kommer att gå till VM", säger han enligt Italienska fotbollsförbundets officiella Twitter-konto.

Tänker fira

Ventura blickar till och med halvt förbi den närmast förestående uppgiften:

"Vi har potentialen att lyckas över förväntan men först måste vi fokusera på Sverige. Det är ett obligatoriskt steg".

För att kunna tackla eventuella skador och avstängningar har den förra Torino-tränaren tagit ut 27 spelare till matcherna i Solna den 10 november och Milano den 13 november.

Trots att laget inte direktkvalade till slutspelet känner Ventura den fotbollstokiga befolkningens stöd.

"Folket står bakom oss, det har det alltid gjort. Att det har sålts över 65 000 biljetter till matchen på San Siro är ett tydligt svar. Det finns förväntningar och vår vilja är att fira det vi anser att vi förtjänar", säger han.

"Samma idéer"

Ventura har inte sett några stora förändringar i Sveriges spel sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten efter Erik Hamrén.

"Sverige har samma idéer som i EM (2016), det ligger i deras dna", säger han.

Å andra sidan vill han att Italien också ska se ut precis som vanligt.

"Italien måste vara Italien: laget som man ser i stora matcher, det som alltid har presterat vid sådana här tillfällen", säger Ventura.