Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges John Guidetti och Isaac Kiese Thelin - ska någon av dem ta plats bredvid Marcus Berg mot Turkiet? Arkivbild.

Vem får chansen bredvid Berg?

När Ola Toivonen tackade för sig uppstod en ledig plats i startelvan. Inför Nations League-premiären mot Turkiet är frågan: Vem får spela intill Marcus Berg? John Guidetti eller Isaac Kiese Thelin, eller blir det Viktor Claesson?

"Rätt tillfälle att lämna landslaget", sade Ola Toivonen i slutet av augusti och rundande av tiden i Blågult.

"Rätt tillfälle" går även att applicera till situationen för några av spelarna i förbundskapten Janne Anderssons landslag. När Toivonen, efter 64 landskamper och ett lyckat VM i Ryssland, inte är med längre finns nämligen en åtråvärd plats i startelvan till Nations League-premiären mot Turkiet på måndag.

John Guidetti och Isaac Kiese Thelin är två av spekulanterna.

"Göra mitt bästa"

- Jag vet inte hur Janne har tänkt. Jag försöker bara göra det bästa jag kan när jag får spela och förhoppningsvis stärkte jag mina chanser (mot Österrike) men det är helt upp till honom, säger Guidetti.

- Jag försöker göra det bästa jag kan när jag spelar, helt enkelt, och sedan vet jag inte vad som händer. Jag vill alltid representera mitt land.

Kiese Thelin:

- Jag vill inte stå här och prata om det. Det är upp till Janne att bestämma vem han tycker passar bäst, säger han.

- Janne känner mig, vi har jobbat länge tillsammans och han vet vad han får.

Claesson som anfallare?

Utöver duon finns mittfältaren Viktor Claesson med i snacket. 26-åringen är van vid rollen från tiden i allsvenska Elfsborg och har sedan flytten till ryska Krasnodar varit en del av klubbens tremannaanfall.

- Han är nästan mer anfallare än yttermittfältare i sitt klubblag. Han klarar av bägge rollerna, säger Andersson.

Under den här samlingen var det tänkt att Claesson skulle få testa positionen i landslaget – men det var innan Emil Forsbergs ljumskskada.

Vem som nu får chansen från start återstår att se.

Men en sak är Andersson tydlig med: 0–2-förlusten mot Österrike gjorde honom inte klokare kring vem som ska starta bredvid Marcus Berg.

- Det finns ingen självklar lösning, inte självklart vem som står före och ska in som det annars kan göra i en sorts hierarki. Isaac är kanske mest lik Ola i huvudspelet. John Guidetti tycker jag gör ett bra inhopp. Viktor Claesson hade jag tänkt använd som forward, men nu blev Emil Forsberg skadad, säger Janne Andersson som också tyckte att Robin Quaison "visade intentioner" i Wien.