Världsettan drar sig ur Nordea Open i Båstad

Jannik Sinner drar sig ur Nordea Open i Båstad.
Det trots att han var tänkt att vara med efter sitt uttåg i Wimbledon.
”Inget lätt beslut”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Efter att ha förlorat kvartsfinalen i Wimbledon i tisdags pratade Jannik Sinner om hans svårigheter han har haft i turneringen under den efterföljande presskonferensen.

Under onsdagskvällen meddelade världsettan Jannik Sinner att han inte kan spela Nordea Open.

– Jag pratade med Jannik och teamet i dag på eftermiddagen. Nyheten är förstås tråkig för honom och för alla tennisfans. Jannik har haft 6 hektiska och utmattande månader så vi måste respektera att han fått vila av sin läkare och inte ska utsättas för någon ansträngning inom en snar framtid. Vi önskar Jannik ett snabbt tillfrisknande så att vi kan se honom vinna fler titlar snart, säger turneringschef Christer Hult i ett pressmeddelande.

ANNONS
Jannik Sinner spelar inte ATP-tävlingen i Båstad i år.
Jannik Sinner spelar inte ATP-tävlingen i Båstad i år. Bild: JOE TOTH

”Bäst att ta lite tid att vila”

Anledningen är att han känner sig sliten efter den senaste tidens tävlande och behöver vila.

Jannik Sinner själv om beslutet:

– Jag är ledsen över att behöva dra mig ur Båstad nästa vecka på grund av trötthet. Aldrig ett lätt beslut eftersom jag skulle älska att spela, men efter råden från mitt team och läkare har de rådet att det är bäst att ta lite tid att vila och återhämta sig. Jag hoppas att jag spelar Båstad i framtiden. Jag har hört att det är en fantastisk turnering, skriver Jannik Sinner på Instagram.

Rafael Nadal, Casper Ruud och Andrej Rublev är andra världsstjärnor som har sedan tidigare tackat ja till att medverka i Nordea Open i Båstad.

LÄS MER:Djokovic kritisk mot Wimbledon-publiken: ”De respekterade mig inte”

LÄS MER:Stjärnan stoppade kompisen – vidare i Wimbledon

ANNONS