BP och Varberg spelade 1–1.
BP och Varberg spelade 1–1. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Varberg tog inte chansen – dramat fortsätter

Varberg hade ödet i egna händer, men tog inte chansen. Efter 1–1 borta mot Brommapojkarna får det halländska laget vänta tills nästa vecka för att säkra avancemang till allsvenskan.

Varberg var i allsvenskan i tio minuter.

Två minuter in i den andra halvleken gjorde Daniel Krezic ledningsmålet för Varberg som skulle ha räckt för segern och uppflyttning.

Krezic gjorde målet på egen hand, tog några snabba steg och avlossade kanonen från cirka 25 minuter, rakt upp i nätet bakom målvakten. Målet kom bara några minuter in i den andra halvleken.

Men BP stretade emot. Tio minuter senare tog sig Alexander Nilsson förbi två spelare och nådde Dusan Jajic, som helt fri i straffområdet kunde rulla in kvitteringen i tomt mål.

Gilmai kunde blivit hjälte

1–1 blev också slutresultatet även om Varbergs Nahomi Gilmai nog kommer att drömma mardrömmar om chansen att han fick spela hjälterollen.

Med futtiga tre minuter kvar fick Gilmai bollen helt fri vid straffpunkten, men fick bara iväg ett lamt skott rakt i famnen på BP:s målvakt. Där kunde Varberg ha blivit allsvenskans 66:e lag i historien. Men nu får klubben vänta. Fast man gör det i serieledning, en poäng före Mjällby.

Även seriefyran Brage snubblade i jakten på en allsvensk biljett. Borlängelaget hade 2–0 borta mot Halmstad, men tappade till 2–3 efter att hemmalagets Mikael Boman avgjort i den 90:e minuten.

Brages kalldusch

En rejäl kalldusch för Brage, som nu får hoppas på övriga resultat om det ska bli uppflyttning.

Serietvåan Mjällby kan säkra allsvenskt spel vid seger hemma mot jumbon Syrianska på måndagen.

Brage ligger fyra, tre poäng efter Varberg och två bakom Mjällby och på samma poäng som trean Jönköpings Södra som har bättre målskillnad. Både Brage och J-Södra har en match kvar att spela.

Trean i serien får kvala för allsvenskt spel.

I sista omgången möts Varberg och Mjällby. Trean Jönköping spelar mot Bromspojkarna och fyran Brage tar sig an Västerås.