Det diskuterades flitigt med domarna efter matchen.
Det diskuterades flitigt med domarna efter matchen. Bild: Manu Fernandez/AP/TT

VAR-drama i spanska toppmötet

Real Madrid tog en viktig poäng när man kvitterade sent hemma mot Sevilla. Men det var videogranskningssystemet VAR som stal showen i spanska toppmötet Real Madrid trodde man skulle få straff – men i stället fick Sevilla straff efter en hands i en tidigare sekvens.

ANNONS

Real Madrid var nära en tung förlust hemma mot Sevilla. Men i matchens slutskede kom en viktig kvittering när Toni Kroos distansskott styrdes in i mål via Sevillaförsvararen Diego Carlos.

Matchen slutade 2–2 och efteråt handlade mycket om målet som inträffade före kvitteringen.

Drygt en kvart tidigare hade Sevilla tagit ledningen tack vare Ivan Rakitic från straffpunkten – men det var minst sagt en bisarr situation.

Real Madrids anfallare Karim Benzema kom fri efter en omställning och revs ner i straffområdet, och mycket tydde på att Real Madrid skulle få straff. Men det som gjorde att omställningen kunde starta var att Real Madrid-försvararen Eder Militao fick bollen på armen efter en Sevilla-hörna. Efter VAR-granskning fick i stället Sevilla straff varpå Rakitic inte gjorde något misstag.

ANNONS

Men 2–2 blev det och det betyder att Real Madrid har 75 poäng, samma antal poäng som Barcelona. Därmed är man tvåa i ligan, två poäng bakom Atlético Madrid med tre matcher kvar att spela.

För Sevillas del var den sena kvitteringen ett hårt slag för titeldrömmarna. Laget är fyra och har nu sex poäng upp till Atlético Madrid.

Anton Johansson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS