Jim Frick blev 68 år gammal.
Jim Frick blev 68 år gammal. Bild: Janerik Henriksson/TT

Vann 5 000 segrar – nu är travprofilen Jim Frick död

Han är en av landets genom tiderna främsta travtränare och har vunnit drygt 5 000 travlopp. Efter en tids sjukdom har Jim Frick nu avlidit. Det rapporterar SportExpressen.
– De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till tidningen.

ANNONS
|

Det var i somras som Jim Frick blev invald i travsportens Hall of Fame och det blev han med all rätt. Karriären som inleddes som lärling hos Olle Goop bar honom till drygt 5 000 segrar som tränare och kusk.

Karriären skulle dessvärre ta slut år 2010 när Jim Frick var med om en olycka på Solvalla där han kastades ur sulkyn och föll i marken. Skadan var tillräckligt allvarlig för att pensionera honom från tränar- och kuskjobbet, men sammanfattningsvis är Jim Frick en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika travtränare.

För lite mindre än ett år sedan kom dock beskedet att Jim Frick drabbats av prostatacancer och nu har Jim Frick dött vid en ålder av 68 år. Något som SportExpressen är först med att berätta.

ANNONS

– De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick.

Jim Frick hade två barn och fem barnbarn.

– Vi i familjen kommer att sakna en stark personlighet som in i det sista inte var rädd för att göra sin röst hörd, hälsar Daniel Frick och resten av familjen via SportExpressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS