Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vancouver Canucks-spelarnas ilska – tvingas till comeback

Det är missnöje bland spelarna i Vancouver Canucks.
Anledningen är att spelarna tvingas till comeback, mot sin vilja, redan på fredag – detta efter att merparten av truppen smittats av coronaviruset.
Dessutom ska man spela 19 matcher under en månads tid.
– Jag tycker det är vansinne, säger J.T Miller till Sportsnet.

NHL-säsongen är i full gång – men för Vancouver Canucks har den legat på paus den senaste tiden. Anledningen är att stora delar av laget blivit smittad av coronaviruset.

Nu har dock merparten tillfrisknat, vilket är positivt.

Men NHL, spelarfacket NHLPA och klubben vill nu att spelarna ska spela match igen redan på fredag, vilket de reagerar kraftigt över eftersom de varit i karantän i 23 dagar.

LÄS MER: Markströms Calgary tog tredje raka segern

J.T Miller blev aldrig dålig när coronavågen slog till mot klubben. Trots detta känner han sig långt från redo för att spela match på fredag.

– Mina lungor skriker efter lite träning och jag är absolut inte i matchform över huvud taget efter att ha suttit still och inte gjort så mycket. Tänk då hur det är för de killar som varit sjuka, säger han till Sportsnet.

– Vi har alla ett jobba att göra men jag förstår inte hur vi kan förväntas vara redo att spela match efter en träning och en morgonvärmning. Det är vansinne.

J.T Miller: ”Handlar om våra familjers hälsa”

LÄS MER: Minnesota vann eftermiddagsmatchen

Eftersom Vancouver Canucks verksamhet varit pausad under en längre tid så har laget släpat efter i spelschemat. Nu förväntas de spela sina resterande 19 matcher på 31 dagar.

– Jag hoppas ingen tar det här på fel sätt, jag är verkligen en tävlingsmänniska, men det handlar inte om hockey, eller om att vi ska ta oss till slutspel, nu. Det handlar om vår och våra familjers hälsa och säkerhet, fortsätter han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.