Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nederländernas Robin van Persie i oktober 2015.

van Persie nära comeback i Sveriges kvalgrupp

Han är Nederländernas meste målskytt – men har inte spelat i landslaget på nästan två år. Nu är 34-årige Robin van Persie uttagen i den preliminära VM-kvaltruppen till mötena med Frankrike och Bulgarien.

50 mål på 101 landskamper gör turkiska storlaget Fenerbaches anfallare Robin van Persie till Nederländernas meste landslagsskytt genom tiderna.

Åtta före tvåan Klaas-Jan Huntelaar (42) och långt framför legendarer som Dennis Bergkamp (37), Ruud van Nistelrooy (35) och Johan Cruyff (33).

34-årige van Persie, som tidigare var firad stjärna i Arsenal och Manchester United i England, har inte spelat i den orangea landslagsdressen sedan fiaskokvalet till fjolårets EM i Frankrike då han gjorde 2–3-reduceringen hemma mot Tjeckien i oktober 2015.

Nederländerna slutade på fjärde plats i sin kvalgrupp och missade mästerskapet. Men i sluttampen av VM-kvalet till nästa års världsmästerskap i Ryssland kan van Persie vara tillbaka.

Förbundskaptenen Dick Advocaat, som förra säsongen tränade Robin van Persie i Fenerbache, har tagit ut anfallaren i den preliminära kvaltruppen på 32 spelare till mötena med Frankrike (31 augusti) och Bulgarien (3 september).

"Robin är en spelare som vi fortfarande kanske behöver. Vi får se de kommande veckorna i vilken form han är och om han spelar. Det här är en preliminär trupp, spelare kan falla ifrån eller tillkomma senare", säger Advocaat i ett uttalande.

Turkietbaserade Ryan Babel, Besiktas, och Eljero Elia, Basaksehir, har också tagits ut efter en lång tid utanför landslaget.

Nederländerna möter Sverige på hemmaplan i kvalavslutningen den 10 oktober.