Valtteri Bottas dök upp som vattenlangare på Tour de France

Den femte etappen av Tour de France Femmes avgjordes i norra Frankrike. Då dök Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas upp – som vattenlangare.
”Det var väldigt häftigt att bevittna denna fantastiska händelse", skriver finländaren på Twitter.

ANNONS
|

Herrarnas Tour de France har avslutats och damernas har tagit vid. Under inledningen av det åtta dagar långa etapploppet har det varit celebert besök. Förutom att den tvåfaldige Tour de France-vinnaren på herrsidan och årets tvåa, Tadej Pogacar, fanns med under de första etapperna för att stötta flickvännen Urska Zigart, som kör för Team BikeExchange–Jayco, så dök även en stjärna från utanför cykelvärlden upp.

Den finske Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas fanns med som vattenlangare för stallet Canyon–SRAM under den fjärde etappen på onsdagen.

Bottas har ett stort cykelintresse och är dessutom tillsammans med den australiska cyklisten Tiffany Cromwell och har följt henne under början av tävlingen i Frankrike. När cyklisterna tog sig mellan Troyes och Bar-sur-Aube fanns han alltså med i Canyon–SRAMs stab och langade dricka till cyklisterna under etappen.

ANNONS

”Det var väldigt häftigt att bevittna denna fantastiska händelse i ett par etapper! Om du inte kom för att se i år, se till att du inte missar nästa års upplaga. Kul att se damsport få välförtjänt exponering!”, skriver Bottas på Twitter efter etappen.

Schweiziskan Marlen Reusser vann etappen.

Svenskan har chans på ledartröja

Bottas, som kör för Alfa Romeo, ligger nia i årets förarmästerskap i Formel 1 och lämnar inför den femte tour-etappen Frankrike för att resa till Budapest där Ungerns GP avgörs under helgen.

Det har genom åren körts olika upplagor av damernas Tour de France men i år är första gången som en tävling för damerna arrangeras av ASO, arrangören bakom herrarnas Tour de France, och bär namnet Tour de France. Damerna startade i Paris i söndags, samtidigt som herrarna avslutade sin tour. Tävlingen avgörs på söndag och efter fyra etapper leder giganten Marianne Vos. Julia Borgström, 21, är enda svensk i startfältet och ligger efter halva tävlingen 25:a, drygt fyra minuter efter täten – men fyra i ungdomstävlingen och har chans att bli första svensk sedan 2012 att bära en ledartröja i Tour de France. 2012 bar Fredrik Kessiakoff bergströjan under några etapper i herrarnas tour.

ANNONS

LÄS MER:Så ska svensk cykel nå Tour de France igen

ANNONS