Våghalsade hoppet – flög genom aktiv vulkan

Extremsportaren Sebastián Álvarez, 36, stod för en häpnadsväckande bedrift. Den före detta flygvapenpiloten hoppade genom kratern på en aktiv vulkan i hemlandet Chile, iklädd en vingdräkt.
– Om vi ska vara allvarliga, om jag hade misslyckats så vet du resultatet, säger han till CNN.

ANNONS
|

Det finns vissa personer som inte räds det minsta. Fråga den före detta chilenska flygvapenpiloten Sebastián Álvarez, som stod för ett minst sagt våghalsat uppvisande för ett par veckor sedan.

I hemlandet Chile hoppade han, iklädd en vingdräkt, genom kratern på den aktiva vulkanen Villarrica. Han blev därmed den första personen någonsin att genomföra ett sådant typ av hopp. Hoppet krävde över ett års förberedelser och runt 500 övningshopp.

– Allt började med att jag hade en dröm om att flyga, det har jag velat sedan jag var barn. På något sätt fick jag det att hända också, säger han till CNN.

ANNONS

”Om jag hade misslyckats så vet du resultatet”

Anledningen till hoppet var att 36-åringen ville dra flygdräkts-teknologin till sin spets, samtidigt som han ville utföra sitt mest våghalsade hopp någonsin. Då kom idén att visa upp Chiles vackra landskap, genom att hoppa genom kratern på en av landets mest aktiva och farliga vulkaner.

Från en höjd på 3500 meter kastade sig Álvarez ut i hopp om att uppnå en hastighet på 280 kilometer i timmen, för att sedan glida in och ut ur den 200 meter breda kratern. Han beskriver det som det mest extrem han har gjort med tanke på förutsättningarna, att det var en aktiv vulkan, hög höjd och hårda väderförhållanden.

– Om vi ska vara allvarliga, det är en aktiv vulkan och om jag hade misslyckats så vet du resultatet. Om vulkanen inte vill ha mig där kan han göra vad han vill, så jag bad om lov och efteråt gick jag dit och tackade, säger han till sajten.

Tidigare flygvapenpilot

Àlvarez, som går under smaknamnet ”ekorren” började sin karriär i den chilenska flygvapnet, där han till en början var pilot. Där fick han också lära sig att hoppa fallskärm, vilket han fastnade för direkt. Han fortsatte att hoppa fallskärm efter sin karriär i militären och nu är han en av världens främsta fallskärmshoppare. Att ständigt söka nya kickar ledde till att han började att hoppa med en så kallad vingdräkt.

ANNONS

– Det som händer och som ger mig lycka i livet är lite svårt att förklara, det är känslan av att vara helt fokuserad samtidigt som man har högt adrenalinpåslag, säger han.

Vad som väntar härnäst är inte säkert, men Àlvarez säger att han har flera stunts planerade som han skulle vilja göra.

Se klippet från hoppet nedan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS