Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växjös Andrew Calof gjorde av målen när Skellefteå besegrades med 4–2.

Växjö vinnare igen mot Skellefteå

Efter ett lite turligt mål av Växjös back Daniel Rahimi avgjordes en dramatisk match mot Skellefteå. Skottet lossades knappt tre minuter från slutet och styrdes på en motståndarklubba i nät. Växjö vann till slut med 4–2.

Det var fjärde gången den här säsongen som man besegrade Skellefteå.

- En riktig turpuck, men jag tar den också. Skönt att få avgöra, sade Rahimi, som i vanlig ordning städade effektivt framför Växjömålet matchen igenom.

Och han hade dessutom chansen att avgöra några byten tidigare när han fick fritt fram från utvisningsbåset men inte sköt bättre än att hemmamålvakten Joni Ortio kunde rädda.

- Ja, jag hade faktiskt några lägen i dag. Skönt att få sätta den till slut, sade Växjöbacken.

Tog tag i taktpinnen

Men det var Skellefteå som tog tag i taktpinnen i den första perioden, precis som man gjorde i sin första match utan OS-trion Möller, Lindholm och Lindström.

I numerärt underläge kunde Andreas Wingerli kontra och göra 1–0 efter att ha lurat Växjömålvakten Viktor Andrén, vikarie för den OS-ledige Viktor Fasth.

- Skellefteå fick matchen dit de ville i den första perioden. De var rappare och rakare än oss och skaffade sig allt momentum i världen i början. Men i andra steppar vi upp och får igång maskineriet, sade Växjös tränare Sam Hallam.

De suveräna serieledarna ville för allt i världen inte ta OS-paus i två veckor med tre raka förluster. Växjö förlorade ju i veckan CHL-finalen mot JYP Jyväskylä och seriefinalen i SHL mot Djurgården. I mittenperioden skruvade laget upp tempot och satte hemmalaget under stenhård press i båda ändarna av banan.

- Vi behövde en match med mycket känslor, det har vi saknat på slutet. I de två viktiga matcherna tidigare i veckan har vi inte riktigt kommit upp i vår standard, sade Daniel Rahimi.

Fart och heta känslor

Skellefteå bjöd verkligen upp till kamp.

Farten, de heta känslorna och det fysiska spelet gjorde matchen till en härlig lördagsunderhållning för publiken.

Kvitteringen till 1–1 kom i numerärt överläge efter 1.28 i andra perioden. Efter en svag säsong i Skellefteå har Andrew Calof blommat på ett fantastiskt sätt i Växjö och gjorde nu sitt 23:e mål med en halvmiss. Joni Ortio i Skellefteås mål hade väntat sig ett hårt skott, men pucken singlade som ett höstlöv över honom i nät.

Precis som den alltså gjorde när Daniel Rahimi avgjorde matchen på slutet.

Oturligt för Skellefteå, men Växjö var utan tvekan värt tre poäng.

- Vi fortsätter en härlig trend och får en bra start. De tar över helt i andra även om jag tycker det var jämnt i sista perioden. Summa summarum var det en bra match med mycket känslor och slutspelskaraktär. Synd att det är ett slumpmål som avgör, sade Skellefteås tränare Stefan Klockare.