Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eric Martinsson (tvåa från vänster) klappas om av lagkamrater efter att ha gjort Växjös första mål i vändningen till seger med 5–2 mot Frölunda i Scandinavium.

Växjö vände till seger mot Frölunda

Frölunda ryckte till 2–0, men Växjö slog tillbaka och vann med 5–2 i Göteborg. Två mål strax före och efter andra pausen inledde vändningen.

Växjö hade inte vunnit över Frölunda på bortais sedan slutspelet 2015. Den här matchen började i samma stil. Frölunda ledde med 2–0 efter 20 minuter.

Victor Olofsson gjorde båda målen, och de var ganska lika. Powerplay, passningar i sidled framför Växjös mål, sedan fick Olofsson stå ensam och skjuta vid bortre stolpen – första gången mot öppen målbur.

- Ingen jättebra box av oss, konstaterar Eric Martinsson.

Men andra perioden dominerades av Växjö. Johan Gustafsson imponerade i Frölundas mål och höll nollan länge. Men drygt en minut före pausen kom Växjös reducering, när Eric Martinsson sköt från blå linjen efter en tekning.

- Det är inte ofta man får pucken så perfekt, säger Martinsson om passningen från Arvid Lundberg.

Ett bra tillfälle

Målet var SHL-säsongens första för 25-åringen, och kom vid ett bra tillfälle.

- Första känslan var bara "fan vad skönt att jag själv fick in den", så klart. Men sen kände man att det var ett viktigt mål att få innan periodpausen, säger Eric Martinsson.

När tredje perioden började gick bara tio sekunder innan Adam Brodecki åkte in i Frölundas zon och stänkte in 2–2.

- Det som avgör matchen är slutet av andra perioden och början av tredje, där vi får två ganska tuffa mål emot oss. Det bygger nog jäkligt mycket för Växjö, och det ser ut att ta hårt på vårt lag, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

- Jag tycker inte riktigt att vi kommer upp efter Växjös 2–2, tillägger Rönnberg.

Stort försprång

Inte blev det bättre för Frölunda när backen Fredrik Styrman, som lånats från Pantern under junior-VM, oturligt petade in pucken i egen kasse förbi målvakten Johan Gustafsson till 3–2 för Växjö.

Två mål av Andrew Calof, det sista i tom kasse, fullföljde serieledarens vändning mot hemmastarka Frölunda.

Växjös försprång i tabelltoppen är nu 13 poäng, om än med en match mer spelad än tvåan Djurgården. Samtidigt minns Växjö att man vann grundserien i fjol, men åkte ut direkt i slutspelet.

- Vi saknade kanske lite tuffhet. I år har vi det också, säger Eric Martinsson.