Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Växjö vände mot Malmö – kvitterade till 1–1

Förlust i första SM-kvartsfinalen – och illa ute i rond två. Då klev Växjös Emil Pettersson fram i förlängningen och avgjorde borta mot Malmö.

I fredags tog Växjös Toumas Kiiskinen den första kvartsfinalen hemma mot Malmö till förlängning med sitt 1–1-mål med tio sekunder kvar att spela av den tredje perioden. Då avgjorde Malmös Nichlas Hardt i slutskedet av den första förlängningsperioden.

Även rond två i Malmö Arena gick till förlängning efter att Växjö hämtat ikapp ett underläge till 2–2 under den andra perioden. Denna gång vann Växjö. Efter 2.17 minuter av förlängningen avgjorde Emil Pettersson i numerärt överläge, framspelad av Dennis Everberg bakom kassen.

"Vassa i powerplay"

- Vi vet att vi är vassa i powerplay. Det var faktiskt ingen intränad variant, sade Växjöcentern och fortsätter:

- Det var en fin passning och jag trycker bara till den (pucken) direkt.

Pettersson svarade även för reduceringen bakom Oscar Alsenfelt i mitten av den andra perioden. Målet kom några minuter efter att Malmös Andreas Thuresson satt 2–0. Erik Josefsson tog i slutet av perioden matchen till förlängning med sitt 2–2-mål.

- Mitt mål är en bra forecheckning av Dennis (Everberg) och jag försöker bara trycka den mot mål, sade Växjöcentern.

Han är inte förvånad över att seriesegraren Växjö har problem med tabellåttan Malmö.

- Var man kommer i serien har inte så stor betydelse. Malmö är ett lag som spelar sådan här hockey. De är jobbiga att möta – de har många tunga spelare som gillar att gå på kropp och de är väldigt tajta hela tiden. Det brukar se ut så här när man möter Malmö, sade Emil Pettersson.

Hallam berömde Malmö

Efter kvitteringen till 1–1 i matcher gav Växjötränaren Sam Hallam mest beröm till Malmö.

- Vi har sett två matcher och det är tätt, tätt. Det är blockade skott, fruktansvärt bra försvarsdetaljer – och nu pratar jag mest om våra motståndare Malmö. Jag tycker att de har gjort det otroligt bra, sade Hallam.

Växjö hade chansen att avgöra i numerärt överläge i förlängningen även i den första matchen, men tog den inte.

- Där och då kände jag: "om vi inte sätter det läget är det risk att det kommer tillbaka och blir en déjà vu". Så det var otroligt viktigt för oss, sade Sam Hallam.