Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liam Reddox med pokalen då Växjö Lakers i guldhjälmar hyllas av fansen på Stortorget i Växjö efter söndagens seger i den fjärde SM-finalen i SHL. Flankerad av bland andra Daniel Rahimi, tvåa från höger.

Växjö tog emot folkets guldjubel: "En tomhet"

Det småländska folkjublet var stort när svenska mästarna i Växjö äntrade scenen på Stortorget. För tränaren Sam Hallam, som ledde laget även vid SM-guldet 2015, var det flera typer av känslor.

Tusentals människor hade samlats i centrala Växjö för att fira sina SM-guldmedaljörer i ishockey. En och en kallades spelarna och ledarna upp på en scen placerad på Stortorget.

Backjätten Daniel Rahimi hade rakat bort det stora svarta skägget som vanligtvis pryder hans ansikte. 19-årige poängkungen Elias Pettersson bar solglasögon – precis som flera andra – och backen Eric Martinsson anlände med en ny guldmedalj efter att ha tappat bort den första på guldfesten.

Söndagens 5–0-seger borta mot Skellefteå förkunnade Växjös överlägsna 4–0-seger i finalserien och klubbens andra SM-guld på fyra år.

– Det är otroligt häftigt, jag står här för andra gången och är mer förberedd på vad som kommer hända därute, och ska njuta ännu mer, säger tränaren Sam Hallam till SVT och fortsatte beskriva känslorna från en byggnad vid Stortorget.

- Det som infinner sig direkt är nästan en tomhet. Snarare en lättnad än en njutning. För min del så går lättnaden från i går (söndags) över i en ren glädje i dag (måndagen). Nu blir det lite eufori i ett par dagar. Vi ska verkligen njuta av det här, för det är så otroligt svårt att få stå här med en guldhjälm. Vi har gjort det svåra att se lätt ut.