Kosovare Asllani gjorde Linköpings mål i 1–1-matchen borta mot Kristianstad. Arkivbild.

Växjö skrällde bort mot Hammarby

Rosengård leder damallsvenskan och det ska klubben tacka Växjö för. Nykomlingen skrällde mot Hammarby. Anna Avnegård gjorde båda målen i 2–1-segern i Stockholm.

|

Hammarby hade chansen att återta serieledningen efter Rosengårds mangling (9–0) av Eskilstuna i veckan.

Men Växjö visade ingen som helst respekt.

Avnegårds båda mål efter pausen stod sig till andra tilläggsminuten när Frida Sjöberg reducerade, men närmare än så kom inte Hammarby.

Växjö och Hammarby står tillsammans med Piteå på sex poäng, en bakom Rosengård. Men Piteå kan gå upp i topp vid seger i söndagens hemmamatch mot Djurgården.

Asllani målskytt

Spelet hackade för den regerande mästarklubben Linköping men Kosovare Asllanis mål såg länge ut att räcka till seger. Men med tio minuter kvar kvitterade Kristianstad och mötet slutade 1–1.

Asllani rullade in ledningsmålet tätt intill ena stolpen, elegant framspelad av Nicoline Sørensen, redan efter elva spelade minuter.

Men nog var det en boll målvakten Moa Olsson borde ha tagit?

- Bra uppspel och jag får till en bra träff. Ett viktigt mål, säger landslagsstjärnan Asllani till SVT.

Helt nöjd med spelet var hon inte. Med all rätt.

- När vi har tålamod är spelet bra, men vi måste bli ett mer hårdjagande lag. Det känns som om vi gått på 70 procent. Vi måste upp till 100 för att vara med och slåss i toppen.

Edgren kvitterade

Mia Carlssons nick i ribban i början av andra halvlek var länge hemmalagets bästa kvitteringschans inför 382 åskådare.

Men på ännu en fast situation kom till slut utdelningen. Amanda Edgren, som fått kliva upp som anfallare, såg till att Kristianstad spelade sin tredje raka oavgjorda match.

Linköpings Anna Oskarsson fick sitt andra gula kort med några minuter kvar.