Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vätternrundan lockade 20 000

Världens största motionslopp för cyklister lockade 19 474 startande. En av dem var före detta elitlängdåkaren Johan Olsson. "Jag har haft en otroligt fin resa", säger han.

Lagom till första startgrupp gav sig i väg från torget i Motala klockan 19.30 på fredagskvällen hade regnet slutat falla.

Den 52:a upplagan av Vätternrundan lockade även flera idrottsprofiler med framgångsrika aktiva karriärer bakom sig. Fyra OS-medaljörer kom till start: skridskoåkaren Tomas Gustafsson, triathleten Lisa Nordén, cyklisten Bernt Johansson och längdåkaren Johan Olsson.

"Man får en slags snedvriden uppfattning om hur långt saker och ting är. När det var nio mil kvar, då kände jag att vi hade nära hem. Nio mil, det är ju ett helt vasalopp. Och när det var fem mil kvar, då var det som att vi var hemma. Fem mil är ett vanligt träningspass en kväll", säger Olsson i ett pressmeddelande från Vätternrundan.

Vid 21-tiden på lördagskvällen hade 18 656 tagit sig i mål och 489 hade brutit loppet. De resterande 303 som inte korsat mållinjen har till midnatt på sig innan målet stängs.

En man i 60-årsåldern drabbades av hjärtstopp. Mannen fick hjärt– och lungräddning på plats men gick inte att rädda.

"Det är fruktansvärt tragiskt när det inträffar den här typen av händelser", säger Gunilla Brynell–Johansson, vd för Vätternrundan, i ett pressmeddelande.