Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Västsvensken laddar för VM i crossfit

Han övergav sin idrottskarriär inom enduron – och bestämde sig för att satsa på något nytt. Valet föll på crossfit och senare i sommar tar han sig an Crossfit games, inofficiella VM i crossfit. - Det ska bli fantastiskt roligt, det var dit man ville från början, säger Joakim Bengtsson.

Första veckan i augusti är det dags för Crossfit games, inofficiella VM i crossfit, i Chicago. Dit har Joakim Bengtsson, från Floda, kvalat sig in från The Open i Stockholm tidigare i år. I klassen 40+ som Joakim tävlar i, var det 25 000 atleter som kämpade om att ta sig vidare.

– I början kände jag att jag inte riktigt var med i matchen. Men när jag hade kvalat mig in bland de 200 bästa började kroppen svara bättre. 
20 stycken gick sedan vidare till Chicago, av dessa hamnade Joakim på en 17:e placering.

Två idrottskarriärer - ett liv

Nu är det hårdträning som gäller fram tills jag åker. Jag kommer att köra två pass om dagen fram tills augusti för att få upp kondition och flås ytterligare, säger han.

Han har tidigare en karriär bakom sig inom enduro, där han har tävlat i både EM och VM. År 2011 började han träna Crossfit och ett år senare övergav han enduron helt.

Kan sakna enduron

– Vissa dagar när solen skiner kan jag sakna det. Men annars är det crossfit jag vill satsa på nu. 

När Joakim började träna crossfit kände han direkt att han hade ett försprång sedan all träning med enduron.

– Sedan dess har mitt mål med träningen varit att ta mig till den här finalen. Jag tror jag har en rimlig chans att kamma hem en placering någonstans mellan 10-15 placering. Så det satsar jag på nu. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.