Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Västsvensk travprofil bedrev bordell i hemmet

En travprofil från Västsverige misstänks ha drivit en bordell i sitt hem, det rapporterade GT under måndagen.
Totalt har mannen tjänat in runt 100 000 kronor som ska ha gått till hö till hästarna.
Nu döms travprofilen för koppleri.

Mannen har stått inför rätta och ”förefaller erkänna brott” enligt åtalet, något som GT var först med att berätta.

Bordellen ska ha uppdagats i slutet av 2018 när en polis gillrade en fälla. Travprofilen kontaktade då, vad han trodde var, en sexköpare. Enligt utredningen ska mannen ha bedrivit bordellen i sitt eget hem i Västsverige under ett års tid, mellan december 2017 fram tills dess att polisen gillrade en fälla i november 2018.

Travprofilen, som tidigare kört lopp och tränat hästar på hög nivå, ska till en början ha deltagit själv i sexaktiviteterna innan han övergick till att endast förmedla kontakt mellan köpare och den kvinna som sålde sex. Kvinnan ska även ha tagit del av pengarna som tjänats in på bordellen.

– Jag har gjort det jag gjort men jag förstod inte att det började bli brottsligt den dagen jag slutade delta i sexaktiviteterna, sa travprofilen i ett av förhören.

Spenderat pengarna på hö

I förhör ska mannen även ha förklarat att han haft ont om pengar. De pengarna som han tjänade in från sitt vanliga jobb täckte inte utgifterna, bland annat för de hästar som mannen haft. Enligt mannen själv ska de extra intäkterna ha gått till att betala hö.

Travprofilens advokat har tidigare berättat att mannen nekat till anklagelserna. Under måndagseftermiddagen dömdes mannen för koppleri i Borås tingsrätt. Straffet blir en villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Enligt rätten motsvarande två månaders fängelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.