Värsta konkurrenten: "Sarah är drottningen"

Sarah Sjöströms värsta konkurrent och nära vän Ranomi Kromowidjojo har fått vänja sig vid att hamna i svenskans skugga. Men hon är inte särskilt ledsen över det. "Det är en ära att få tävla mot dig i vattnet och att dela prispall", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

ANNONS
|

Världsrekord efter världsrekord. Och så några VM-guld också. Sarah Sjöströms 2017 har varit minst sagt lyckat.

Efter succén på VM i Budapest, där 23-åringen lämnade Ungern med tre guldmedaljer, så fortsatte framgångsvågen för Sjöström i världscupen. När hon i Moskva slog Cate Campbells världsrekord på 100 meter fritt på kortbana klev hon upp som den simmare med flest världsrekord av alla. Hela åtta stycken.

LÄS OCKSÅ:Sjöströms framgångsrecept: "Kan inte träna hårt hela tiden"

Om året har varit av det roligare slaget för Sjöström så har konkurrenterna haft det tuffare. Svenskan har mer och mer cementerat sin position som den kanske mest dominanta simmaren i världen. Men det är inte alla som hänger läpp över det.

ANNONS

Största konkurrenten de senaste åren Ranomi Kromowidjojo, som även är en nära vän till Sjöström, "snodde" kort efter svenskans åttonde världsrekord tillbaka ett och petade ner Sjöström på sju rekord totalt. Men trots den stenhårda konkurrenens är hon full av beundran för "Super-Sarah".

"Det finns en lång historia i fjäril- och frisim mellan Sverige och Nederländerna (först Anna-Karin Kammerling och Inge De Bruijn och sen Therese Alshammar och Marleen Veldhuis) och den här sommaren (fast egentligen sedan 2008) mellan mig och Sarah Sjöström. Det är en ära att tävla mot dig i vattnet och att dela prispall. Och det är alltid härligt att fira tillsammans efter att det är klart. Sarah är drottningen", skriverKromowidjojo.

ANNONS