Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Naomi Osaka tar en paus från tennisen.  Bild: Paul White
Naomi Osaka tar en paus från tennisen. Bild: Paul White

Världsstjärnans chockbeslut – drar sig tillbaka från tennisen

Världstvåan Naomi Osaka skriver på Twitter att hon drar sig ur pågående Grand Slam-turneringen Roland Garros, samt att hon tar en paus från tennisen.

Inför franska öppna, Roland Garros, meddelade Naomi Osaka att hon inte tänkte ställa upp på någon av turneringens presskonferenser.

Bojkotten möttes av böter på 125 000 kronor samtidigt som arrangörerna hotade med diskvalificeringen och avstängningen om Osaka inte gav vika.

Nu har 23-åringen, som vann sin öppningsmatch under måndagen mot rumänska Patricia Maria Tig, bestämt sig för att dra sig ur turneringen.

Via sin egen Twitter skriver hon:

”Jag tror att det bästa för turneringen, de andra spelarna och mig själv är att jag drar mig tillbaka så att alla kan fokusera på den tennis som spelas i Paris. Jag ville aldrig bli en distraktion och jag accepterar att min tajming inte var ideal.”

Osaka, som motiverade mediabojkotten med att det påverkade henne psykiska hälsa negativt, skriver vidare att en växande ångest, nervositet och stress nu gjort att hon kommer ta en paus från tävlandet.

”Jag kommer att ta lite tid från planen, men vid rätt tidpunkt så vill jag gärna arbeta met touren och diskutera sätt som vi kan göra det bättre för spelare, media och fans.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.