Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Världsstjärnan klar för superlaget

Den stora snackisen i USA senaste veckorna har varit var basketstjärnan Kevin Durant ska spela kommande säsong. Nu berättar Durant själv att han lämnar Oklahoma City Thunder för att spela ihop med Stephen Curry i Golden State Warriors.l

Under åtta säsonger har Kevin Durant varit Oklahoma City Thunders klarast lysande stjärna. Han har tagit laget till en NBA-final och hunnit med att bli utsedd till ligans viktigaste spelare.

Efter den gångna säsongen där Durants Thunder blev utslagna i konferensfinalen av Stephen Currys Golden State Warriors gick hans kontrakt ut.

Var hans nästa destination skulle blir har varit den stora snackisen i USA. Under måndagen meddelade Kevin Durant själv att han lämnar Oklahoma City Thunder och parhästen Russell Westbrook för att i stället ansluta till Golden State Warriors och spela ihop med Curry, Klay Thompson och Draymond Green.

"Det här har varit de tuffaste veckorna under min professionella karriär", skriver Durant själv på sajten The Players Tribune och fortsätter:

"Mitt primära fokus har varit att ta det här beslutet baserat på hur det kan få mig att växa som spelare. Men jag är också på en plats i livet där det är lika viktigt att hitta möjligheter som kan få mig att utvecklas som människa: att flytta ur min trygghetszon till en en ny stad och ett nytt sammanhang som ger mig bästa möjliga potential för mig att bidra och för min personliga utveckling. Baserat på det så har jag valt att ansluta till Golden State Warriors."

Beslutet har rört upp känslorna hos supportrarna till Thunder. Något Kevin Durant varit medveten om.

"Det gör väldigt ont att behöva göra så många människor besvikna med det här valet men jag är övertygad om att jag gör det som jag känner är rätt för den här tiden i mitt liv och i min karriär."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.