Världsstjärnan hänger ut mobbare på nätet

Caroline Wozniacki kämpar för att komma tillbaka från sina skadeproblem. Men det inte är inte alla som vill se danskan tillbaka i tennisens världstopp. Nu väljer Wozniacki att publicera hatmeddelanden hon mottagit. "Jag är säker på att din mamma skulle vara stolt om hon såg detta. Så sorgligt!", skriver 25-åringen.

ANNONS
|

Tennisstjärnan Caroline Wozniacki har en tung tid bakom sig. Skadebekymmer har gjort att den tidigare världsettan nu tappat ner till 34:e plats på WTA-rankingen.

Danskan riskerar dessutom att missa OS i Rio de Janeiro i augusti på grund av en fotskada.

Samtidigt som hon kämpat för att komma tillbaka till toppen har Caroline Wozniacki tvingats utstå påhopp från näthatare som skickat meddelanden till henne.

Under fredagen valde hon att publicera en persons påhopp mot henne på sitt instagramkonto för att belysa den mobbing som folk tvingas utstå.

Till bilden som föreställer meddalanden skickade till henne skrev Wozniacki en lång text om vad hon tvingas utstå.

ANNONS

"Jag är säker på att din mamma skulle bli stolt om hon såg det här. Så sorgligt!", skriver hon och fortsätter:

"Jag brukar vanligtvis inte svara folk som hatar och tittar sällan på mina direktmeddelanden, men sånt här beteende; mobbing och dödshot har blivit mer och mer "normalt" i dagens värld. Det är lätt att gömma sig bakom en skärm och hoppa på andra. Vid det här laget har jag blivit mer eller mindre imun mot folk som hatar, men det finns många som blir kallade värre saker än det här varje dag, och de har inte samma möjlighet att säga ifrån och slå tillaka. Så sluta upp med mobbing!!"

Hon fortsatte med att redogöra för hur hon vill att folk ska agera i stället:

"Låt oss hjälpas åt att bygga upp varandra, berätta för din familj och dina vänner att du älskar dem och bryr dig om dem. Ge en komplimang åt en främling, le! De är de små sakerna. Du vet aldrig vad de har för dag om du inte varit i deras kläder. Minsta lilla uppmuntran och komplimang kan betyda allt för deras dag."

ANNONS