Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Världsmästaren tillbaka på Marstrand

Han har hunnit med att bli världsmästare i matchracing hela sex gånger och han har dominerat World Match Racing Tour under det senaste decenniet. Nu är han återigen laddad för att ta sig an Match cup.

Ian WIlliams och hans lag GAC Pindar har stundtals varit överlägsna i världscupen och vunnit tävlingar över hela världen. Williams har nått final på Marstrand tre gånger, alla mot Björn Hansen och en av dem slutade med seger. Han vet hur det är att ställas mot en hemmafavorit. Men även om han haft publiktrycket emot sig är just närheten till åskådarna på klipporna en unik aspekterna av arenan som Ian Williams lyfter fram.

– Marstrand är antagligen den bästa naturliga amfiteatern i världen för den här typen av segling. Med de höga bergen på sidorna skapas ett fantastiskt läge för åskådare att följa vad som händer. Det är därför det alltid är så mycket folk.

Haft en trög start

Förra sommaren nådde Williams Team GAC Pindar kvartsfinal i GKSS Match Cup Sweden och slutade sjua i VM-tabellen. Den här säsongen fick en tveksam start i Australien men sedan vann laget Congressional Cup i Kalifornien, en världscuptävling som seglas i enskrovsbåtar.

– Vi ser verkligen fram emot att komma ut och segla. Vi fick en dålig start men kom tillbaks starkt så nu ska vi bara ta regattan dag för dag och se hur långt vi kommer. Laget har lite annan uppsättning nu på Marstrand så vi är försiktiga med vår målsättning, men om vi blir sammansvetsade snabbt kan vi bli ett riktigt starkt lag.

GKSS Match Cup Sweden börjar nu på måndag den 3 juli och avgörs med finalseglingar lördagen den 8 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.