Världsettan Oh Sanguk, till höger, vann över amerikanen Andrew Mackiewicz i första omgången trots oron kring sviterna efter coronasjukdom i våras.
Världsettan Oh Sanguk, till höger, vann över amerikanen Andrew Mackiewicz i första omgången trots oron kring sviterna efter coronasjukdom i våras. Bild: Andrew Medichini/AP/TT

Världsettan vidare – trots covidstoppet

ANNONS

Världsettan Oh Sanguk, Sydkorea, hamnade på sjukhus och tvingades till ett månadslångt träningsuppehåll tidigare i år sedan han drabbats av covid-19.

Men sjukdomen verkade inte ha lämnat några spår då han vann i sabelns första omgång i OS över amerikanen Andrew Mackiewicz med 15–7.

– Jag fick ont i huvudet, hade muskelvärk och kände ingen smak och lukt. Jag var riktigt sjuk och kände att jag tappade en massa muskelkraft. Det är första gången jag tvingats ta ett månadslångt träningsuppehåll, men jag försökte vara positiv, sade sydkoreanen till koreansk tv efter sjukdomen.

Drygt 100 personer relaterade till OS har testats positivt trots arrangörens enträgna försök att skapa en bubbla.

ANNONS

Oh Sanguk möter i andra omgången egyptiern Mohamed Amer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS