Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linn Svahn vinner sprintcupen.  Bild: MATHIAS BERGELD
Linn Svahn vinner sprintcupen. Bild: MATHIAS BERGELD

Världscupen ställs in – Svahn mästare

Världscupen i längdskidor skulle haft en sista tävling – sprint i Quebec. Den tävlingen ställs nu in till följd av coronaviruset, det skriver Aftonbladet.
Det innebär att Linn Svahn vinner sprintcupen.

Världscuptävlingar har ställts in på rad de senaste dagarna på grund av coronavirusets spridning. Den sista i längdskidcupen som såg ut att genomföras var helgens sprinttävlingar i Quebec i Kanada. Nu kommer besked att även den ställs in.

Det betyder att säsongen är över även för sprintåkarna och att svenska succén Linn Svahn, 20 år, vinner sprintcupen, före Jonna Sundling.

– Det känns otroligt häftigt och väldigt osannolikt, säger Linn Svahn till Aftonbladet och berättar om hur hon fick beskedet om segern:

– När vi landade och alla satte igång telefonerna såg resten av laget att jag hade tagit hem det. Det kändes inte så dramatiskt, jag var mest trött och glad för att komma hemåt, men visst blev det lite applåder.

Svenska skidförbundet meddelade under torsdagen att man flyger hem alla sina aktiva som var på plats i Kanada för att köra tävlingarna i Quebec. Men nu kommer alltså ingen åka tävlingar i Kanada den här helgen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.