Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Världsårsbästa av Michaela Meijer

Friidrottssäsongen är till slut igång – och Örgrytes Michaela Meijer är redan i god form.
Under tävlingar i Mölndal slog hon till med personligt rekord och världsårsbästa.

Coronapandemin har skjutit fram även friidrottssäsongen men nu har det börjat tävlas på arenorna – dock utan publik – och under tävlades det i stavhopp i Mölndal när Svenska stavhoppstouren inleddes på Åby Friidrott.

Och Öis-hopparen Michaela Meijer stod för ett jättehopp i vad som var hennes blott andra tävling för säsongen. 26-åringen seglade över 4,72 vilket innebär nytt personbästa utomhus (inomhus är det personliga rekordet 4,75) – och nytt världsårsbästa, det skriver hon på sociala medier och delar med sig av en video på hoppet.

– Det var inte planerat. Det är klart att det är kul, men det är inte många som tävlar. Världens prestation är det kanske inte, men det är klart att det är kul att ha, säger Meijer till Radiosporten.

Resultatet innebar också nytt världsårsbästa, elva centimeter Det tidigare världsårsbästat hade australiskan Nina Kennedy som hoppade 4,61 i februari.

Meijer vann tävlingen före svenska rekordinnehavaren Angelica Bengtsson som hoppade 4,52.

Nästa deltävling i stavhoppstouren är den 4 juli på Ullevi, då kommer bland annat världsrekordinnehavaren Armand Duplantis till start liksom Meijer och Bengtsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.