Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Världens reaktioner på kaoset kring Zlatan

Zlatan Ibrahimovic klev in som delägare i Hammarby och har fått utstå vandalisering av såväl sin staty i Malmö som sin bostad i Stockholm.
Ett dygn efter beskedet har händelserna blivit en världsnyhet.

Zlatan Ibrahimovics beslut att gå in som delägare i Hammarby ledde direkt till kraftiga reaktioner. Stjärnan har fått utstå hot, rasism och vandalism på såväl sin nya bronsstaty i Malmö som sin bostad i Stockholm.

Historien har inte heller gått obemärkt förbi i fotbollsvärlden.

Italienska Sky har publicerat en film med den talande rubriken "Malmö-fansen bränner Ibrahimovics staty", och beskriver hur 38-åringens svek mot moderklubben setts som "högförräderi" av Malmöfansen.

"Dörren har nu definitivt stängts"

Engelska BBC beskriver situationen något nyktrare, men landar i slutändan i samma definitiva slutsats:

"Ibrahimovics spelardagar är inte riktigt över, och han beräknas spendera sina sista säsonger i Serie A, men dörren har nu definitivt stängts till hans barndomsklubb, samtidigt som en annan öppnats för en framtid efter spelarkarriären längre norrut".

LÄS MER: Jansson: Zlatans uttalanden svider mest

Le Parisien, som punktmarkerade Zlatan Ibrahimovic under dennes tid i Paris Saint-Germain, konstaterar att om det inte räckte att svensken kallade Hammarby för klubben "som har den största potentialen att bli den största i Skandinavien" – så bidrar det faktum att det rör sig om en ärkerival till att Malmöborna "ilsknade till".

ESPN, som följt Zlatan nära under senaste säsongerna i USA, tar också upp händelsen med statyn, och konstaterar att:

"Malmöfansen är arga – inte bara för att Ibrahimovic vill göra en annan klubb bättre än sin moderklubb, utan också för att han sa att han inte trodde Malmö-supportrar skulle bli besvikna över beslutet".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.