Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/31

Världens mäktigaste idrottsstjärnor 2017

Zlatan Ibrahimović, 35, är en världens mest framgångsrika och inflytelserika idrottsstjärnor. På ESPN:s lista över sportvärldens mest kända personer 2017 får svensken en topplacering.

ESPN har listat världens mest kända idrottsstjärnor. Sponsorintäkter, följare på sociala medier och antalet sökningar på internet har analyserats. Och på listan, som innehåller 100 namn, rankas Ibrahimović exempelvis högre än tennisstjärnan Andy Murray, New York Giants quarterback Eli Manning och fyrfaldiga OS-guldmedaljören i Rio, gymnasten Simone Biles.

LÄS OCKSÅ: Här de 25 bäst betalda stjärnorna i nordamerikansk lagidrott

Zlatans sponsoravtal gav honom  sju miljoner dollar dollar det senaste året och han har en imponerande skara följare på sociala medier: Facebook, 26,1 miljoner. Instagram, 25,1 miljoner. Twitter, 4,4 miljoner.

LÄS OCKSÅ: Här är de 50 mest värdefulla i fotbollsvärlden

Men den svenske superstjärnan har en bit upp till de verkliga topparna i sportens värld. Ettan på listan drog in 32 miljoner dollar i sponsorintäkter och har 118,1 miljoner följare på Facebook, 93 miljoner på Instagram och 50,4 på Twitter – sjuka siffror.

I bildspelet högst upp i artikeln presenteras de 30 högst placerade idrottsstjärnorna på ESPN:s lista – Zlatan Ibrahimović är en av dem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.