Vändningen: Linn Svahn inte drabbad av corona – får starta

Det svenska längdlandslaget såg ut att ha drabbats av ett positivt covid-19-test under Tour de Ski. Sent på torsdagskvällen kom vändningen: Linn Svahn är inte drabbad och får starta fredagens masstart.

ANNONS
|

Inför avslutningen av Tour de Ski lämnade Linn Svahn på torsdagen ett positivt snabbtest och isolerades.

Sportbladet har pratat med Svahns tränare Ola Ravald.

– Jag var mest förvånad. Ja, jag har pratat med Linn och hon mår topp. Inga symptom vad jag förstår. Men Pliggen har all koll på det där. Linn är pigg i alla fall, sa Svahns tränare Ola Ravald till Sportbladet efter det positiva testet.Tidningen skrev att det fanns oro för att hela det svenska laget skulle uteslutas på grund av Svahns positiva covid-19-test.

– Just nu utesluter vi ingenting. Vi har en ständig diskussion kring det här nu. Vi har en beredskap för olika scenarier, säger landslagsläkaren Per Andersson.

ANNONS

Linn Svahn tog ett PCR-test och sent på torsdagskvällen kom vändningen: det nya testet var negativt vilket betyder att Linn Svahn inte har corona och därmed är fri att tävla vidare i Tour de Ski.

– Vi trodde och hoppades att PCR-testet skulle vara negativt och klockan 22.30 kom beskedet som gör oss både lättade men också extra laddade för i morgon, säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Karlsson kör masstarten: "Går för seger"

Svenska landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.
Svenska landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson. Bild: CARL SANDIN

Under torsdagen meddelades att även två personer från det finska landslaget lämnat positiva snabbtest. Senare kom dock besked att även deras PCR-test kommit tillbaka negativa, det skriver Iltalehti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS