Ingen publik kommer vara tillåten på Nationalstadion Vasil Levski eller någon annan arena i Bulgarien i fortsättningen. Arkivbild.
Ingen publik kommer vara tillåten på Nationalstadion Vasil Levski eller någon annan arena i Bulgarien i fortsättningen. Arkivbild. Bild: Vadim Ghirda/AP/TT

Vändningen i Bulgarien – stoppar publiken

För drygt en månad sedan återupptogs ligafotbollen i Bulgarien med publik – men nu meddelar landets hälsominister att supportrar hädanefter förbjuds att gå på matcherna. Detta efter nya restriktioner på grund av ett ökat antal fall av coronaviruset.

ANNONS

– Antalet nya fall har inte slutat öka de senaste tio dagarna, det har passerat en kritisk gräns på över 200 de senaste 24 timmarna, säger Bulgariens hälsominister Kiril Ananijev på en presskonferens, enligt AFP.

Sedan coronapandemins utbrott har Bulgarien varit förhållandevis förskonat med totalt 6 342 smittade och 259 dödsfall.

– En trend med flera nya fall är möjlig de kommande dagarna, säger Ananijev.

När den bulgariska ligafotbollen återupptogs den 5 juni tilläts en tredjedel av arenornas kapacitet att utnyttjas för publik, detta så länge åskådarna höll avstånd ifrån varandra och bar ansiktsmask.

Detta var något som dock inte efterlevdes till punkt och pricka när CSKA Sofia och Lokomotiv Plovdiv drabbade samman i den bulgariska cupfinalen den 1 juli. 12 000 åskådare fanns på plats på Nationalstadion Vasil Levski i huvudstaden Sofia där matchen tvingades till ett avbrott i den andra halvleken sedan fans tänt bengaler och kastat rökbomber.

ANNONS

Lokomotiv Plovdiv, som vann cupfinalen på straffar, meddelade på torsdagen att fem av lagets spelare och två ledare smittats av coronaviruset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS