Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Skoglund. Arkivbild.

Väckningsförsök av Skoglund inom kort

Erik Skoglund opererades för hjärnblödning natten till lördag och har hållits nedsövd sedan dess. Nu ska man snart försöka väcka honom.

Läkarna på Karolinska universitetssjukhuset planerar att inom kort försöka väcka boxaren Erik Skoglund ur den konstgjorda koman. Det säger Svenska boxningsförbundets läkare Sanna Neselius, som har varit i kontakt med Skoglunds pappa, till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Karriären över för Skoglund

Hur han reagerar på väckningsförsöket avgör den fortsatta behandlingen.

Skulle han ha en väldigt svår hjärnskada kan han inte andas själv, då måste han sövas ner igen med en respirator. och sedan får man se vad några dagar till ger, säger Sanna Neselius till tidningen.

26-årige Skoglund fördes med ambulans till sjukhus i fredags kväll efter att ha känt sig illamående efter ett träningspass. Han opererades för en hjärnblödning och försattes i koma.

LÄS OCKSÅ: Erik Skoglund nedsövd efter hjärnblödning

Han är nedsövd just nu. Och så brukar det vara. Man undersöker patienten för att se att blödningen hålls under kontroll. Man följer vitalparametrar – blodtryck, puls, syremättnad – för att se att allting fungerar som det ska, säger Sanna Neselius.