Nils Höglander sköt bonuspoängen till Rögle hemma mot Växjö. Arkivbild.

Växjö tappade till sjätte raka förlusten

Växjö såg ut att gå mot ett trendbrott. Men till slut fick en storspelande Viktor Fasth ge sig. 1–2 efter förlängning borta mot Rögle var regerande SHL-mästarens sjätte raka förlust.

|

Med fem raka förluster på kontot så var det ett Växjö med press på sig som åkte till Ängelholm och Lindab arena för SHL-mötet med Rögle.

Pressat och ängsligt?

Nja, snarare pressat och villigt att ge allt för att bryta trenden.

- Det är grymt att se sättet vi offrar oss på. Vi täcker skott och vill vara i skottlinjen. Vi gör det på ett föredömligt sätt, säger Daniel Rahimi till C More i första periodpausen med en 1–0-ledning på kontot.

Resultatlöst powerplay

Detta tack vare ett Janne Pesonen-mål efter 16.40 – och trots flera bortabesök i utvisningsbåset.

Den regerande svenska mästaren höll stången i närmare åtta minuters boxplay i den första perioden, och i ytterligare fyra minuter i den andra.

- Jag får med mig puckarna bra den här perioden men man måste göra mål också, säger Nils Höglander, vars dribblingskonster skapade några av de främsta möjligheterna.

Men Viktor Fasth i Växjömålet, och även Rögleburväktaren Justin Pogge ska tilläggas, hade satt lås och bom på sina respektive målburar.

Den tredje perioden såg ut att gå i samma tonart, och gjorde också det länge.

Höglander avgjorde

Men till slut skulle Viktor Fasth få ge sig.

Med drygt åtta minuter kvar av matchen plockade Ted Brithén upp bevakning och öppnade en yta för Lucas Elvenes, som placerade in ett förlösande 1–1-mål.

Det gav förlängning – och i slutändan också en ännu längre förlustsvit för Växjö.

För i ett läge där alla väntade på straffavgörande i förlängningens slutsekunder så skulle publiken få en straff.