Västerås bröt Örgrytes svit på nytt

Örgrytes förlustfria svit stannar på åtta matcher. Precis som på Ullevi i våras vann Västerås med 2–0.
– Det är irriterande att vi har vunnit mot topplagen men tappat sex poäng mot Västerås, säger Öis-backen Danny Ervik.

|

Inför match var Västerås blott ett av två lag som nollat Örgryte denna säsong. Under söndagen var frågan var alltså om historien skulle upprepa sig – och VSK återigen skulle bryta en poängsvit för Öis.

Det såg inte så ut till en början. Örgryte låg på, skapade bland annat en mängd hörnor – och såväl Aílton Almeida, Gustav Ludwigson och Alexander Bernhardsson hade lägen – om än av olika farlighetsgrad.

Men de grönvita hemmaspelarna väntade på sin chans att sticka – och minut 25 högg de. I en blixtsnabb kontring kunde Västerås Petar Petrovic hitta in med en hård pass utifrån vänster – och lagets bäste målskytt Filip Tronét mötte den perfekt med ett avslut i bortre krysset.

– De fuskar lite bakåt men sedan är de vassa framåt. Oavsett vilket ska vi vara där och följa med löpen hem, säger Örgrytes Danny Ervik om 1–0-målet, och tillägger:

– Redan där får vi en rejäl uppförsbacke.

Förre Öis-spelaren sänkte Örgryte

I inledningen av andra var det Västerås som flera gånger om rev stora hål i Öis-försvaret, men så småningom fick Örgryte mer kontroll och kom till fler lägen.

Öis gjorde ett dubbelbyte: in med Joel Qviberg och nyförvärvet Melvin Frithzell – ut med Aílton Almeida och Jakob Lindström. Men det var inte de bytena som skulle få tydligast effekt …

Strax innan hade nämligen hemmalaget slängt in tidigare Öis-spelaren Emil Skogh, och visst – släkten skulle vara värst även denna dag.

Tjugo minuter från slutet fick 26-åringen bollen på högerkanten, och trots en dålig vinkel lyckades han pricka in 2–0 vid Fredrik Anderssons första stolpe.

– Det kändes väl ganska tungt där måste jag säga. De får ju den där sista energin att hålla rent medan vi får lite hängande huvuden, medger Öis-försvararen Ervik.

Tiden gick och 2–0 stod sig. Comebackande Mohamed Said slängdes in för Örgryte och fick sånär ett friläge – men även den gången var bollen för brant.

"Det är rejält surt"

När Simon Nilsson blev utvisad fyra minuter från stopptid såg ett hopplöst läge omöjligt ut, och mycket riktigt skulle det inte bli några fler mål.

– Det är irriterande att vi har vunnit mot topplagen men tappat sex poäng mot Västerås. Innan matchen var det en rejäl morot att få en ny chans knäppa till dem. Men det löste sig inte idag, säger Danny Ervik.

– Det är rejält surt

2–0 innebär att Örgryte inkasserar sin första förlust sedan matchen mot Dalkurd den 28 maj. Även i våras bröt Västerås alltså en Öis-svit genom en 2–0-seger. Den gången var Örgryte obesegrade efter fyra matcher – men följde upp med sex raka utan seger.

Hur undviker ni en ny svacka?

– Vi kommer gå igenom matchen i övermorgon och efter det måste man glömma den så fort som möjligt. Det låter banalt men det är verkligen så, konstaterar Danny Ervik.