Utvisning fällde RIK

|

De unga upplagorna hos klassikerna RIK och Drott bjöd på en jämn och spännande match i publikens smak.

Drott var klart bäst i första halvleken och allra bäst var 36-årige målvakten Magnus Ljungstrand. "Ljungan" gjorde då hela arton räddningar. Han läste exakt var unga RIK-are skulle skjuta när de hade frilägen. Samtidigt hade han ett bra mittlås i 32-årige Tomas Eriksson och Christoffer Johansson.

- Anfallet var dåligt i första halvleken. Vi hade för dåligt tempo, tyckte RIK-tränaren Magnus Wislander.

Magnus var själv en mästare i att placera skotten från linjen. Han har en pedagogisk uppgift framför sig. RIK:s linjespelare skjuter alltför "ärligt".

Drott ledde med 14-10 i halvtid. Då berättade speakern att såväl Blåvitt som Öis hade vänt sina underlägen och han hoppades att RIK skulle lyckas med samma sak.

- Vi höjde tempot och fick ordning på försvaret i andra halvleken, konstaterade Wislander.

Efter bara 8.18 hade RIK utjämnat till 15-15. Det berodde till stor del på 19-årige målvakten Andreas Palicka som kom in tio minuter före paus. Andreas fick pris som bäste hemmaspelare efter att ha klarat 16 av 27 skott. Detta samtidigt som fenomenale Ljungstrand helt tappade formen från första halvleken.

Men så kom den olyckliga utvisningen vid 22-18. Tommy Pettersson var ändå nära att bli matchvinnare när han sköt en tung kanon i krysset med 40 sekunder kvar av matchen.

Magnus Wislander var riktigt arg efter matchen. Han tyckte inte Petterssons utvisning var befogad.

Landslagsmannen Joacim Ernstsson är tillbaka i gott slag. Han sköt fyra spelmål och tre straffmål. Bra i RIK var också 21-årige lagkaptenen Lars Bernhardsson och långe Staffan Henriksson när han fick övertag på veteranen Tomas Eriksson i andra halvleken.

Drott har unga intressanta spelare i laget. Främst imponerade distansskytten Michael Mattsson som drog snabbare än den värsta westernhjälte.