Utspelet: " Fler dopade NHL-spelare än inom friidrotten"

Världsmästerskapen i friidrott är i full gång och med dem kommer också dopingdebatten, men Eurosport-profilen Tommy Åström tycker man borde flytta fokus. – Jag är helt säker på att det finns fler dopade NHL-spelare,säger han under kanalens livesändning på Facebook.

ANNONS
|

Friidrotten har under en lång tidbrottats med dopningsproblem. Marion Jones, Justin Gatlin ochLudmila Engquist är bara några av de många stjärnor som fått skandalrubriker efter positiva dopningsprov.

Att det är så många som åker fast behöver dock, enligt Eurosports kommentator Tommy Åström, inte nödvändigtvis betydaatt det är vanligare med doping inom friidrotten än i andra sporter.

– Frågan är om det är så mycket mer dopning inom friidrotten eller om det är testverksamheten som ger sporten dåligt anseende. Att det är så många som åker fast för att det är så bra tester, säger Tommy Åström på kanalens livesändning på Facebook.

ANNONS

"Fler dopade NHL-spelare"

Enligt Åströmska man även rikta sina blickar mot de professionella ligorna så som NHL, NFL och den professionella fotbollen. Där han tror att problemen är större än inom friidrotten.

– Jag är helt säker på att det finns fler dopade NHL-spelare och professionella fotbollsspelare än vad det finns inom friidrotten. Problemet är bara att testpatrullen kommer inte in i NHL på det sättet. Jag pratade med Arne Ljungqvist (dopingexpert) och han sa att det är ett jätteproblem att komma in i de stängda professionella idrotterna.

ANNONS