Ylva Martinsen tog fram hårtorken när Sverige vände och vann.
Ylva Martinsen tog fram hårtorken när Sverige vände och vann.

Utskällning vände matchen: "Hårda ord"

Seger i måstematchen mot Frankrike med 2–1 – men det behövdes en utskällning från förbundskapten Ylva Martinsen för att vända matchen.

ANNONS
|

Det var i den första periodpausen som Martinsen höjde ljudnivån.

Damkronorna gjorde en blek start på ödesmatchen och låg under med 0–1 efter första perioden.

- Vi stod och tittade på och Frankrike var mycket, mycket hetare i första perioden. Då talade jag om för spelarna att vi måste vara med och tävla där ute. Nu är de på väg att ta matchen ifrån oss. Så det kom vi överens om, sade hon efteråt.

ANNONS

Utskällningen gav resultat. Sverige vände i andra perioden efter mål av Melinda Olsson och Pernilla Winberg. Och Damkronorna har ödet i egna händer mot Japan på tisdag.

- Vi är fortfarande kvar i VM och det känns bra, sade hon.

Men det finns mycket att slipa på. Efter att ha släppt in två mål direkt på tekning mot Tjeckien hände det igen mot Frankrike.

- Vi pratade om det i matchgenomgången innan den här matchen. Det är ett sådant kampmoment där man måste vara stark i egen zon. Vi kan bara påtala det och sedan måste spelarna bli medvetna om det, sade Martinsen.

Spelet i numerärt överläge likaså. Sverige är sämst i turneringen och har bara gjort ett mål på elva försök.

- Det behöver bli bättre mot Japan, vi måste gnugga på det. Det känns som det låser sig. Nu har vi sagt att vi måste göra det enkelt, komma till skott, vara starka på andrapuckarna och skapa trafik. Ibland gör vi det, ibland gör vi det inte.

ANNONS
Esbo, TT:s utsände

ANNONS