Utsikten tog hem striden mot Norrby på Borås Arena

Det var fullt med smällar när Utsikten tog sig an kampen mot Norrby på måndagen. Striden var värd mödan – för ”Kiken” kunde lämna Borås Arena med en seger.
– När vi kämpar och krigar för varandra, då kan vi slå vilket lag som helst, säger Utsiktens manager Bosko Orovic.

|

På måndagen var det dags för bortamöte mot Norrby för Utsikten. Bara minuter in i matchen hade två gula kort delats ut mellan Superettans mest varnade lag. En av dem gavs till Wilhelm Nilsson. Det var efter att en brytning gick snett som han åkte på varningen, som leder till att han missar nästa match mot Skövde AIK.

Det var bara starten på det eldiga mötet. Utsikten hade en 2-2-match mot Landskrona BoIS bakom sig och tog sats för att försöka klättra i tabellen. ”Kiken” tog tidigt kontroll över matchen och ju längre in lagen kom i första halvleken, desto närmare kom de en målchans.

Det var en attityd som gav utdelning, då Jesper Brandt touchade in 1-0 under 25:e minuten på en retur efter att bollen först gått i stolpen.

Norrby kämpade för att hålla emot göteborgarna, men det gick inte. Det var ett ettrigt Utsikten som lämnade första halvlek i ledning, efter Jesper Brandts insats. Men målskytten själv, som spelade i Norrby IF mellan 2017 till 2019, tyckte laget skulle växla upp än mer.

– Vi kan bättre än såhär, säger han i pausen i Discoverys sändning.

Kanske var det just en extra växel som laget snackade igenom, för fem minuter in i andra halvlek drog Nsima Peter in 2-0, vilket blev matchens slutresultat.

– Det är krigarinsats av alla i laget. Så oerhört skön, oerhört skönt, säger Utsiktens Markus Björkqvist, som är inlånad från Malmö FF, till Discovery.

Det håller Utsiktens manager med om.

– Vi är ett bra lag när vi kämpar och krigar för varandra, då kan vi slå vilket lag som helst, säger Bosko Orovic.

En kamp med närkamper och smällar

Utsikten hade med sig 20 gula kort efter åtta omgångar och detsamma gällde Norrby. Det var en siffra som växte med ytterligare tre för båda lagen under måndagens möte. Utsiktens manager Bosko Orovic tycker däremot inte att de många korten under säsongen beror på något fult spel från hans lag.

– Jag tycker inte vi har spelat fult på något sätt. Vi ”slaktar” inte mer än några andra, menar Orovic, i en intervju innan matchen.

Oavsett var det flera smällar som delades ut i Borås Arena. En av många spelare som fick känna på det var Predrag Randelovic, då han flög över Norrbys Gustav Berggren.

Smällen han fick i närkampen tog mot huvudet, men efter några minuter var Utsikten-mittfältaren redo för spel igen. Orovic accepterar de gula korten, men tycker fortfarande ordet rättvisa ska finnas med hos domaren på planen.

– Jag säger inte emot de gula, men det gäller att hålla en jämn nivå (från domarens sida), säger Bosko Orovic efter vinsten.