Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Utredning av ryssar ställer till det för Johaug

Läget för den längdstjärnan Therese Johaug är fortsatt oklart och skandalerna inom den ryska längdsporten kan ställa till det ännu mer för Johaug som vill ha besked inför en satsning mot nästa års vinter-OS.

Det är fortfarande osäkert när den dopningsavstängda skidstjärnan Therese Johaug ska förhöras av Idrottens skiljedomstol (Cas).

6 juni har nämnts som ett tänkbart datum för förhandlingarna i Lausanne, men det har ännu inte bekräftas av Cas.

– Vi jobbar fortsatt med att få hennes förhör till tidigt i juni och är i dialog om det, säger norskans manager Jørgen Ernst.

Skälet till att besked dröjer kan vara att Cas den 15 maj ska ta upp fallet med de ryska skidåkarna Maxim Vylegzjanin, Aleksander Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Petuchov och Jevgenija Sjapovalova. De stängdes av i december efter den uppmärksammande McLaren-rapporten om dopning inom rysk idrott.

Therese Johaug avtjänar en 13 månader lång avstängning och riskerar, om Cas skärper straffet, att missa OS i Sydkorea nästa år. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.