Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Andreas Nilsson.

"Utgångsläget kunde inte vara bättre"

VM-segern mot Tunisien innebar också islossning för Andreas Nilsson. Mittsexan var hundraprocentig och sköt sju mål.

Andreas Nilsson, eller "Stycket" som han kallas, fick mycket utrymme inne på linjen och utnyttjade det perfekt. Sex mål redan före paus, sju totalt och inte ett missat skott.

– Vi spelar inte samma spel som i min klubb (Veszprem) där vi får mycket spel kring mittsex, men i dag tycker jag att det lossnade. Det blev väldigt många bollar att jobba med, säger den skånske bjässen.

Efter 35–23 mot Tunisien har Sverige maximala sex poäng inför matcherna mot Norge och Danmark. Det räcker med seger mot Norge för att handbollslandslaget ska vara garanterat spel om medaljerna nästa helg.

– Utgångsläget kunde inte vara bättre, säger Nilsson, som tror att det kan vara en liten fördel att Norge möter Egypten mindre än ett dygn inför mötet med Sverige.

– Men det är ett väldigt bra lag. Vi vet att de gillar att springa snabbt och kontra.

Sverige får klara sig utan Jim Gottfridsson även mot Norge på måndag, medan Nilssons mittsexkollega Jesper Nielsen är ett fortsatt frågetecken.

– Det som är så starkt med den här gruppen är att alla kan avgöra och spela sjukt bra. Alla oroar sig över skadan på "Gotte", men Linus (Arnesson) har varit hur grym som helst i Bundesliga och vi har inga tvivel om att han ska fortsätta leverera så här, säger "Stycket".