Usain Bolt har erbjudits ett kontrakt

Usain Bolt hoppas på en fotbollskarriär efter att friidrottskarriären är över. Men medan stjärnan kräver 3 miljoner dollar – erbjuder den australiensiska klubben "endast" 150 000 dollar.

ANNONS
|

Nyligen petade Usain Bolt in två mål för Central Coast Mariners där han är och provspelar. Något som gjorde ett erbjudanden kom från klubbar i Malta.

Nu ska dock Mariners ha erbjudit den jamaicanske stjärnan ett kontrakt efter provspelet. Ett kontrakt som inte direkt är på den nivå som Usain Bolt själv tycker att han är värd.

Bolt ska ha krävt 3 miljoner dollar för att skriva på ett kontrakt medan den australiensiska klubben endast velat erbjuda honom 150 000 dollar.

– Jag har förstått från Central Coast Mariners att de har gett Usain Bolts management ett bud som han överväger, säger den australiska ligans chef Greg O’Rourke till SEN radio.

ANNONS

– Det visar verkligen att Usain vill komma till klubben och bli en fotbollsspelare. Han borde följa en liknande väg som alla provspelare, utan att för en sekund bortse från den marknadsföring som någon som Usain Bolt, den snabbaste mannen i världen, kan ge Central Coast och A-ligan.

Bolt skulle få svårt att ta en plats

Mariners verkar dock tveka kring om det kan bli ett avtal mellan klubben och Bolt samtidigt som tränaren, Mike Mulvey inte verkar vara alltför imponerad av Bolts fotbollstalanger.

”Utan finansiellt stöd från en extern tredje part är det inte troligt att Usain Bolt och Central Coast Mariners kommer överens”, skriver klubben i ett uttalande enligt BBC.

– Man tittar på vårt anfall i och undrar om han verkligen skulle kunna gå in på någon av de positionerna, gör man inte?, säger Mulvey till ABC News.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS