Pernilla Lindberg med majorpokalen. Arkivbild
Pernilla Lindberg med majorpokalen. Arkivbild

US Masters-svenskarna hyllar Lindberg

Sverige fick en majorsegrare i måndags – på söndag kan det bli en blågul mästare i US Masters. De svenska herrstjärnorna hyllar nu Pernilla Lindberg.

ANNONS
|

Om Alex Norén eller Henrik Stenson på söndag vinner US Masters har Sverige inom en vecka fått två majorsegrare.

I måndags vann ju Pernilla Lindberg, 31, sin första major – och första proffstitel över huvud taget – när hon kämpade ner den sjufaldiga majorvinnaren Inbee Park i en klassisk särspelsduell över åtta hål i ANA Inspiration på Mission Hills, Kalifornien.

- Vi satt uppe hela kvällen och tittade på söndagen. Sedan kunde vi tyvärr inte se upplösningen på måndagen. Det var så himla starkt gjort av henne, säger Alex Norén till TT.

ANNONS

Sms från Stenson

Norén och Pernilla Lindberg gick ett tag på samma college i USA, Oklahoma State University

- Hon är en superperson. Jag har alltid gillat henne. Vi hade alltid skitkul på college, säger Alex Norén.

Henrik Stenson gratulerade Lindberg med ett sms, skriver Kvällsposten.

- Han skrev "Stort grattis! Jag hoppas att segern har börjat sjunka in och att ni svävar lite gott på moln. Givetvis bra spel hela veckan, men riktigt starkt att trötta ut dem i särspelet. Stora segerkramar. /Henrik", säger Pernilla Lindberg till tidningen och fortsätter:

- Att vi har den sammanhållningen svenskar emellan gör det ganska speciellt.

Tänkte på Norén i särspelet

Lindberg avslöjar även att hon tänkte på sin gamle collegekamrat Alex Norén under särspelet. Hon hoppas nu att Norén står på tur som svensk majorvinnare.

ANNONS

- Det har varit inspirerande att se honom spela den senaste tiden. Jag tänkte på honom när jag var ute på mitt särspel, säger Lindberg till Kvällsposten.

Augusta, TT:s utsände

ANNONS