Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Henok Goitom och Celtics Boli Bolingoli i duell när lagen möttes förra året i Europaspelet. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT
AIK:s Henok Goitom och Celtics Boli Bolingoli i duell när lagen möttes förra året i Europaspelet. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Uppror i Skottland – Celticbacken bröt mot regler

Celticspelaren Boli Bolingoli bröt mot de strikta coronareglerna - nu hotar regeringen med att stoppa den skotska ligan.

Den som återvänder till Skottland efter att ha varit i Spanien måste tillbringa 14 dagar i coronakarantän. Det var regler som den 25-årige belgaren Boli Bolingoli missade. Inte nog med att han inte kände till restriktionerna, han berättade det inte heller för någon.

För när Celtic i söndags spelade ligamatch borta mot Kilmarnock blev belgaren inbytt i den 87:e minuten.

Andra incidenten

Nu hotar den skotska regeringen med att stänga ner ligaspelet, som bara är blott två omgångar gammal. Inte nog med att Bolingoli brutit mot reglerna. Några dagar tidigare var åtta Aberdeen-spelare ute på en bar och kort därefter testades två av spelarna positivt för corona.

"Om det bekräftas ytterligare en allvarlig händelse inom skotsk fotboll, där protokoll bryts, kommer den skotska regeringen inte att ha något annat val än att överväga om att pausa ligaspelet", skriver de i ett uttalande.

Celtic har fördömt Bolingolis agerande och spelaren har bett om ursäkt.

Celtic fördömer

"Celtic fördömer uppträdandet av spelaren Boli Bolingoli när han reser till Spanien utan att informera klubben samtidigt som han misslyckas att följa karantänrestriktionerna. Det är svårt att föreställa sig en mer ansvarslös handling under nuvarande omständigheter och vi anser att det är oförklarligt", skriver klubben i ett uttalande.

Under onsdagen skulle Celtic ha mött St Mirren i ligan, men den matchen är inställd.

Den 25 eller 26 augusti väntar förmodligen Celtic på bortaplan för Djurgården i andra kvalrundan till Champions League i fall "Blåränderna" lyckas ta sig förbi ungerska Ferencvaros i den första omgången.