Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds ordförande och grundare Ramazan Kizil är missnöjd med hur klubben behandlas av Borlänge kommun.

Upprört i Dalkurd efter avancemanget

Var ska Dalkurd spela nästa år? Direkt efter att den allsvenska platsen säkrats fick klubbens grundare och ordförande Ramazan Kizil ett raseriutbrott riktat mot Borlänge kommun:

I flera år har det pågått en het diskussion mellan Dalkurd och Borlänge om en renovering av Domnarvsvallen, som inte håller allsvensk standard.

Det har varit en infekterad dialog som bland annat resulterat i signaler om att Dalkurd vill flytta till annan ort. Både Uppsala och Stockholm har nämnts som möjliga destinationer.

Nu har samtalen nått ett avgörande skede. Till Dalarnas Tidningar säger Ola Brossberg, ordförande i Borlänges fritidsnämnd, att Dalkurd måste ge besked senast den 10 november om klubben vill stanna i Borlänge.

"Arg på politikerna"

Ett sådant besked kunde inte Ramazan Kizil ge på lördagen. I stället fick han ett raseriutbrott, mitt bland segerrusiga spelare.

- Borlänge kommun måste kunna erbjuda en arena som är godkänd för allsvenskan. Därefter tar vår styrelse ställning till detta, säger han.

Därpå gav Kizil ett kryptiskt svar på frågan om han personligen vill att Dalkurd ska vara kvar i Borlänge:

- Jag vill inte att Borlänge kommun ordnar en arena bara för oss, utan för hela Borlänge. Jag är arg på politikerna som sitter på kontoret och inte vill komma ut i verkligenheten. Det har varit tjafs och bråk så länge. Ända sedan 2013 då kommunen lovade att rusta upp Domnarvsvallen men bordlade det när Brage åkte ur superettan.

"Känns naturligt"

Dalkurds tränare Andreas Brännström har sin åsikt klar:

- Jag har försökt att hålla den debatten utanför laget. Men nu när vi har gått upp i allsvenskan känns det naturligt att fortsätta spela i Borlänge där allt startade.

Lagkaptenen Rawez Lawan håller med:

- Det finns en anledning till att vi heter Dalkurd, säger han med ett leende.

De närmaste veckorna blir avgörande för var Dalkurd kommer att spela sina hemmamatcher i allsvenskan.