Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Får vi snart se Zlatan Ibrahimovic i Milantröjan igen? Enligt utländska medier har svensken ett kontraktsförslag på bordet. Bild: RICHIARDI FOTOCRONACHE

Uppgifter: Zlatans krav för höga för Milan

Milan, Bologna – eller till och med Tottenham? Ryktena kring Zlatan Ibrahimovic flödar. Nu kommer Sky sports med uppgifter om att de förstnämnda kommit erbjudit ett kontrakt – men att Zlatans krav kan vara för höga.

Ska det bli en comeback till AC Milan, laget som Zlatan Ibrahimovic representerade mellan 2010 till 2012? Sedan avskedet från LA Galaxy har serie A-laget varit en av de klubbar som svensken flitigast ryktats till.

Nu hävdar också Skysports, som hänvisar till sin italienska filial, att den svenske 38-åringen ska ha fått ett konkret erbjudande som gäller fram till sommaren (med option på en förlängning).

"Klubben vill få honom klar att tärna med laget nästa månad, sa att han kan vara spelredo i januari", skriver de bland annat.

Ett problem kan dock vara svenskens löneanspråk. Milan, som redan straffats av Uefa för att ha brutit mot "Financial Fair Play"-reglerna, kommer eventuellt inte kunna betala vad svensken kräver.

Flera italienska klubbar i jakten

Milan har dessutom halkat rejält i tabellen även i inledningen av årets säsong, och parkerar just nu på en fjortonde plats i tabellen. Samtidigt uppges även rivalerna Bologna och Napoli febrilt jaga svensken.

I samband med att José Mourinho i dagarna tog över Tottenham började snabbt rykten spridas om att tränaren skulle vilja ta sin svenske favorit till London-klubben – rykten som sköts ned på portugisens första presskonferens:

"Jag behöver inga nya spelare. Jag behöver bara lära känna de jag har bättre", sa Mourinho den gången.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.