Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lina Akhtar Länsberg är nu klar för UFC. Bild: Daniel Nilsson, Bildbyrån

Uppgifter: Svensk thaiboxare klar för UFC

Nu är det klart att thaiboxaren Lina Länsberg skriver kontrakt för Ultimate Fighting Championship, UFC, och är därmed ett med eliten.

Lina Länsberg är Sveriges främsta thaiboxare. Hon har vunnit både VM- och EM-titlar genom åren. Det senaste har det gått rykten om att Länsberg ska ha varit på väg att skriva kontrakt för Ultimate Fighting Championship, UFC - något som nu är bekräftat, skriver mmanytt.se. Organisationen är den största i världen där många topprankade MMA-utövare finns med. 

Länsberg mot Cyborg 

Hennes första motståndare har också offentliggjorts och är ingen mindre än amerikanskan Cristiane ”Cyborg” Justino. Matchen avgörs i september i Brasilien och kommer att tv-sändas. Cyborg har tidigare sagt att hon har haft svårt att hitta motståndare som velat möta henne i UFC. Men det hindrar inte Länsberg från göra det, som har tagit fem av sex segrar i sin inledande MMA-karriär. 

När Länsberg fick frågan huruvida ryktena stämde eller inte, ska hon ha svarat att inget är officiellt men att hon väntar på att få höra mer under kommande veckor, skriver mmanytt.se. 

Samtidigt har norskan och stjärnboxaren Cecilia Brækhus meddelat att det är hon som ska möta Cyborg, något som fortfarande ska vara oklart. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.