Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Uppgifter: Storfajt väntar "The Mauler" på hemmaplan

Enligt uppgifter till Sportbladet blir Alexander "The Mauler" Gustafsson dragplåstret för UFC-galan som ska gå av stapeln i Globen i slutet av maj.

Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer att ställas mot brasilianaren Glover Teixeira i huvudnummret under UFC-galan i Globen den 28 maj, enligt uppgifter till Sportbladet.

Senast Gustafsson gick match på hemmaplan, på Tele2 Arena för drygt två år sedan, slutade det katastrof och svensken knockades redan 2 minuter och 15 sekunder in i matchen mot Anthony Johnson, där en titelmatch låg i potten.

Svensken fick dock en chans till på titeln senare samma år när han ställdes mot Daniel Cormier i Houston, två månader efter debaclet i Stockholm. Men även där slutade det med förlust, den gången på poäng.

LÄS OCKSÅ: Seger för "The Mauler" i comebacken

Sedan dess har svensken haft det tungt. I september i fjol gjorde 30-åringen dock en efterlängtad karriär där han besegrade polacken Jan Błachowicz och nu ser han alltså ut att få en chans att ta en seger inför hemmapubliken.

Gustafsson är dock fortfarande rankad trea i UFC:s lätta tungvikt, en placering före den väntade motståndaren Teixeira och vid seger kan vägen ligga öppen för ytterligare en titelmatch. 

Matchen ska enligt Sportbladet bli officiell i morgon vid en presskonferens. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.