UPPGIFTER: Skidförbundet vill se hårt straff

Therese Johaug kan förvänta sig en lång avstängning – även om hon inte får något långt straff. – Blir straffet bara ett år kommer Internationella skidförbundet överväga att överklaga, säger en anonym källa till iltasanomat.fi.

ANNONS
|

Den 28-åriga norskan har nu varit avstängd i ett par veckor i väntan på sin dom efter dopningskandalen där hon testat positivt för clostebol – en anabol steroid. Hon har ännu inte fått sitt straff – men experter tror på en lång avstängning för Johaug. Det internationella skidförbundet ska ha bestämt sig. Om Johaug inte får en lång avstängning – då överklagar de.

– Om Johaug får två års avstängning kommer Internationella skidförbundet vara nöjda, men om straffet bara blir ett år kommer de överväga att överklaga. För att Johaug ska få tävla den här säsongen krävs ett mirakel, säger en anonym källa till iltasanomat.fi.

ANNONS

Enligt Expressen kan besked om Johaugs straff komma först i januari. Detta då AntiDoping Norge vill ha mer tid.

Johaug verkar själv tro att den kommande säsongen inte blir av för egen del. Hennes advokat Christian B Hjort gav ett kortare uttalande tidigare i veckan.

– Hon hoppas på det bästa, men fruktar att fallet kan vara sådant, sa han.

Tuffast möjliga straff för Therese Johaug är fyra år – men bedömare tror mer på att hon blir avstängd i ett eller två år.

ANNONS