Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Uppgifter: Sam Larsson till Frankrike

Sam Larsson har under sommaren ryktats vara på väg från Holland och Heerenveen där han spelat senaste säsongerna. På onsdagen kom uppgifter i fransk- och holländsk press om att han är på väg till franska FC Metz.

Sam Larsson ser, av allt att döma, ut att lämna Holland och Heerenveen som han representerat sedan han lämnade IFK Göteborg 2014. Sedan tidigare har mittfältaren ryktats vara på väg till La Liga och Celta Vigo, men enligt rapporter ska klubben valt att lämna förhandlingarna.

LÄS ÄVEN: Larsson kan bli lagkamrat med Guidetti

Nu rapporterar Holländska Algemeen Dagblad och Franska Le Républican Lorrain att ”Samba”-Sam bara är detaljer från det franska laget FC Metz, och att en affär kan bli klar under de närmsta dagarna.

Sam Larsson har tidigare varit tydlig själv med att han känner sig redo att ta nästa steg i sin karriär, i en ny liga. Efter en bra säsong har han ryktats till både Spanien och Italien, vilket GP rapporterat om tidigare.

– Min ambition är att flytta, har han tidigare sagt till GP. 

Den tidigare IFK Göteborgs-mittfältaren har spelat 97 matcher och stått för 23 mål för Heerenveen. FC Metz slutade efter förra säsongen på en 14:e plats i Ligue 1, även i år har laget haft en tuff start på säsongen och inlett med två förluster. 

Under torsdagen rapporterade GT om att affären ska vara klar och att affären snart är officiell. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.